Donderdag

Vanmorgen, nadat iedereen wakker is en is gedoucht, gaan we ontbijten. Vanuit onze flat kunnen we zien hoe een robot voor explosieven veilig te stellen, wordt gepresenteerd aan de pers.

Het weer is heerlijk, dus we kunnen fijn op een terras buiten zitten. Als we klaar zijn spreken we af om op Southbank om 17.30 uur elkaar daar weer te zien.

Alle schoolkinderen gaan in een uniform naar school.

Melbourne is prachtig, en wij nemen het historisch trammetje die gratis in de kern van Melbourne alle bezienswaardigheden laat zien. Je kan ergens uitstappen en op dezelfde of op een andere plaats weer instappen, heel erg handig en een mooie manier om Melbourne te zien.

Doordat er afgelopen vrijdag het Chinees Nieuwjaar is begonnen is het nog erg druk in Melbourne. Op het plein aan Flintersstreet wordt een tradionele dans gepresenteerd.

Het prachtige station aan Flintersstreet

Mooie winkelgalerij aan Collinsstreet

Ook in Melbourne worden voorzorgsmaatregelen genomen tegen terrorisme

Koffie is heel belangrijk in Australië, heel veel mensen zie je lopen met een beker koffiie, zeker net voordat ze naar het werk gaan 

Als we elkaar weer om 17.30 uur zien, hebben we allemaal een leuke dag gehad, met het trammetje, naar Victoria Market, gewinkeld en hier en daar ergens gezeten, koffie gedronken en naar mensen kijken, altijd interessant. We gaan op Southbank wat eten en dan brengen Stephan en Kristy ons naar het hotel bij het vliegveld, en Ruud en Marco gaan alvast hun auto inleveren, want zij vertrekken vanavond naar Amsterdam. Dus wij nemen hier alvast van hun afscheid, het was heel gezellig met elkaar en wensen ze een hele goede reis. 

Stephan en Kristy brengen ons naar het hotel en dan is het toch echt afscheid nemen. Het blijft emotioneel en blijft ook pijn doen. Hopelijk zien we de kinderen over een paar jaar weer. Voor nu hebben we een geweldige tijd bij zowel Jasper als Stephan gehad en daar zullen we nog lang met heel veel plezier aan terugdenken, bedankt kids!!😍 😍

 

Gerrit Weijs

24 februari 2018

Hoi Jeanny en Wim, Dat ziet er allemaal weer geweldig uit, zo te zien hebben jullie er weer van genoten, de foto's zijn weer geweldig mooi. Ik wens jullie een veilige terugreis.


Reageer op dit bericht