• 25 februari 2018

  Zondag

  Vanmorgen uitgeslapen en na het ontbijt gaan we iets leuks doen met de kinderen. We gaan naar Sentosa, een park waar voor jong en oud van alles is te doen. Wim gaat met Katrina en John naar Skyline Luge Sentosa. Je gaat met een kabelbaan naar boven en met een soort bobslee op wielen naar beneden. Ze vinden het leuk om te doen. Daarna gaan we naar de strandtent aan de beach waar we wat eten en drinken. Het weer is geweldig, 27 graden, en een klein windje, ideaal. Als we thuis komen ga ik even rusten en Elizabeth maakt een pasta. Na het eten is het douchen en koffers inpakken. Athan belt een taxi en dan is weer het moment daar om afscheid te nemen. Hopelijk zien we elkaar weer snel. Inschecken en paspoortcontrole op de luchthaven en dan is het toch echt vertrekken. We hebben 6 ontzettend leuke weken gehad, met Jasper, bij de ouders van Steph, super mooie dingen gezien en gedaan in New Zealand, fijne dagen met Stephan en Kristy in Melbourne gehad en hele gezellige dagen bij Elizabeth in Singapore. De vriendelijkheid van de mensen was geweldig. En "Now Worries" proberen we in Nederland ook te gebruiken. Over een uurtje vertrekt ons vliegtuig en morgenvroeg landen we in een koud Nederland.

  Lees meer >> | 819 keer bekeken

 • Australië 2018

  25 februari 2018

  Zaterdag

  Vanmorgen na het ontbijt gaan we naar de ingang van de condo van Elizabeth, waar een demonstratie wordt gegeven in verband met het Chinees Nieuwjaar.

  Daarna gaan Elizabeth, Wim en ik naar de Orchid Garden, een geweldig aangelegd park met heel veel verschillende orchideeën, prachtig.

  Lees meer >> | 814 keer bekeken

 • Australië 2018

  24 februari 2018

  Vrijdag

  Na een douche en ontbijt brengt de shuttlebus van de hotel ons naar de luchthaven. Na het inschecken, paspoortcontrole en security hebben we nog 2 uur voordat we vertrekken. Precies op tijd gaan we de lucht in en na 7½ uur vliegen landen we op Singapore. Weer een andere tijdzone en we kunnen nu weer 3 uur terugtellen. Het is 16.00 uur in de middag en Elizabeth komt ons ophalen. Het is weer een hartelijk weerzien. Met de taxi naar hun huis en daar zijn ook Athan, Katrina en John. Michelle hun aupair is er ook. Na een drink en een lekkere salade gaan we naar het centrum. Het is heerlijk weer 27 graden, maar vochtig. Om 19.30 uur is het donker en zie je door de hele stad de vele gekleurde lichten.

  Lees meer >> | 828 keer bekeken

 • Australië 2018

  22 februari 2018

  Donderdag

  Vanmorgen, nadat iedereen wakker is en is gedoucht, gaan we ontbijten. Vanuit onze flat kunnen we zien hoe een robot voor explosieven veilig te stellen, wordt gepresenteerd aan de pers.

  Het weer is heerlijk, dus we kunnen fijn op een terras buiten zitten. Als we klaar zijn spreken we af om op Southbank om 17.30 uur elkaar daar weer te zien.

  Lees meer >> | 787 keer bekeken

 • Australië 2018

  21 februari 2018

  Woensdag

  Vanmorgen na het ontbijt nog even de koffers inpakken en dan rijden wij alvast naar Melbourne naar de airport om onze wagen in te leveren en Stephan en Kristy halen ons daar weer op. Daarna rijden we naar het centrum van Melbourne, naar het appartement dat we gehuurd hebben voor vannacht. Aan de overkant kunnen we even iets eten en we krijgen al snel een berichtje dat ook Marco en Ruud bij het appartement zijn. Gezellig even gekletst over hoe hun reis naar de Great Ocean Road was. Ze hadden mooie foto's en hebben het heel fijn gehad. 

  Lees meer >> | 714 keer bekeken

 • Australië 2018

  20 februari 2018

  Dinsdag

  Vanmorgen zijn Ruud en Marco al in alle vroegte vertrokken. Zij gaan 2 dagen de Great Ocean Road rijden en we zien ze weer op woensdagavond. Het wordt vandaag weer een prachtige dag van rond de 26 graden. Na het ontbijt gaan we naar Chatstone, naar The Fashion Capital. Ze zeggen de grootste shoppingmall van Australië. Als we binnen komen is het inderdaad groot, vele mooie winkels en heel veel soorten restaurants. Het gebouw is prachtig ontworpen en ingericht.

  Lees meer >> | 807 keer bekeken

 • Australië 2018

  19 februari 2018

  Maandag

  Vandaag gaan we met z'n allen naar Wilsons Promotory National Park, 2 uur rijden onder Longwarry. Ruud en Marco gaan met Stephan en Kristy mee en wij rijden zelf. Onderweg zien we dat kippen diverse kippenhokken kunnen hebben, zelfs een oude caravan!!

  Als we aankomen gaan we eerst naar Squeaky Beach, voor Ruud nog bekend van vroeger toen zijn ouders hier in deze streek nog woonden. 

  Lees meer >> | 677 keer bekeken

 • Australië 2018

  18 februari 2018

  Zondag

  Vanmorgen samen ontbeten.

  Wim en ik gaan vandaag naar Mount Baw Baw en Stephan en Kristy gaan met Ruud en Marco naar familie in de buurt van Pakenham. Het is vandaag weer een prachtige dag en lekker warm, 27 graden, dus fijn om er een dagje opuit te gaan. Als we al een eind gereden hebben komen we op een gravelroad die 28 km lang is maar goed te rijden. Onderweg komen we bij de Tanjil River waar ontzettend grote keien liggen en boomstammen die in de winter van de berg afkomen.

  Lees meer >> | 854 keer bekeken

 • Australië 2018

  17 februari 2018

  Zaterdag

  Vanmorgen even een boterham gegeten bij Jasper en toen terug naar Stephan en Kristy. Even omkleden en dan gaan we naar Narre Warren waar we gaan brunchen. We lopen daarna nog wat door de shoppingmall, altijd leuk om in een ander land winkels te bekijken. Dan nog even naar de Dutch shop, voor wat speciale Nederlandse levensmiddelen. We rijden terug naar huis, want vanmiddag komt de broer van Kristy, Ruud en zijn vriend Marco, voor enkele dagen op bezoek. Zij hebben al een aantal weken in het noorden van Australië rondgetrokken en nu de laatste dagen komen ze hier. Wij gaan nog wat rondrijden en proberen nog wat mooie foto's te maken.

  Lees meer >> | 718 keer bekeken

 • Australië 2018

  16 februari 2018

  Vrijdag

  Vandaag is het 18 jaar geleden dat mijn jongste zus is overleden en Henriette in Canada, voor mijn gevoel mijn 2e moeder, is vandaag jarig. Verdriet en vreugde dicht bij elkaar. 

  Stephan en Kristy hebben het druk vandaag op de farm, zij moeten alles klaarmaken en zorgen dat alles in orde is, want vanaf morgen hebben zij een week vakantie. Wim en ik gaan vandaag naar Walhalla, een historisch dorp, 1½ uur rijden van Longwarry af. Het is een mooie route door de bergen. 

  Lees meer >> | 718 keer bekeken

 • Meer blogs >>