Zaterdag

Vanmorgen na het ontbijt gaan we naar de ingang van de condo van Elizabeth, waar een demonstratie wordt gegeven in verband met het Chinees Nieuwjaar.

Daarna gaan Elizabeth, Wim en ik naar de Orchid Garden, een geweldig aangelegd park met heel veel verschillende orchideeën, prachtig.

In de garden is een restaurant waar we een lekkere salade eten en Elizabeth heeft een fles wijn meegenomen, waar we een bekertje van drinken in het park

Dan naar huis waar we een douche nemen en dan met een taxi naar het restaurant die Elizabeth al maanden geleden heeft gereserveerd. We gaan eten naar een restaurant waar blinden ons bedienen, dus we eten in een donker, maar ook echt donker restaurant. We krijgen eerst een beetje uitleg hoe het werkt en dan leggen we onze handen op elkaars schouders en de blinde jongen leidt ons naar boven. Rare gewaarwording om in het pikkedonker een trap op te lopen. Als we in het restaurant komen leidt hij ons naar onze tafel en stoel. Er ligt bestek en als eerste krijgen we een voorgerecht. Het is een plankje met 4 kommetjes erop, gelukkig geen soep! Je start met het kommetje van 6 uur, dan 9 uur, dan 12 uur en dan 3 uur. Je weet niet wat je eet, maar het is gokken en ook de wijn is een gok, is het rood of is het wit? Telkens als de blinde jongen aan onze tafel komt hoor je hem al van verre aankomen, doordat hij klikgeluiden maakt met zijn tong. Elke bediende heeft een ander geluid. Zo krijgen we ook ons hoofdgerecht en ons dessert, telkens in 4 kommetjes. Elke gang heeft een andere wijn erbij. Als we klaar zijn gaan we weer op dezelfde manier naar beneden als hoe we kwamen, in eendenpas. Je moet echt weer wennen aan het daglicht als we beneden in het café komen. We moeten een lijst invullen met de vraag wat we gegeten hebben en hoe we het hebben gevonden. Daarna krijgen we foto's te zien, met wat we gegeten hebben. Sommige gerechten hebben we echt wel goed gegokt!! Het is een hele speciale manier van eten en heel leuk om het een keer gedaan te hebben.

Dan gaan we richting de Marine bay, waar de Super Trees staan, die steeds in een andere kleur verlicht zijn.

Om het half uur wordt er vuurwerk afgestoken

Het hotel blijft een mooi gebouw om te zien en fotograferen

In een van de Super Trees is een restaurant met een buitenterras waar we nog een glas wijn/bier drinken. We vinden redelijk snel een taxi die ons naar huis brengt. We hebben weer een fantastische dag gehad.

 

Reageer op dit bericht